Close

Vondt å amme i starten

Det er vondest helt i starten, og så blir det bedre. Har også mest vondt når brystet er fullt. Har måttet legge fra meg illusjonen om at amming ikke .

Mest-spurte-sporsmal-om-ammingBufretMen et barn som i starten ikke har minst en bleie med avføring hver dag, bør. Amming skal ikke gjøre vondt, men du kan ikke vente at du skal amme, uten å. Dette kan særlig forekomme i starten på ammeforløpet, før dere har tilpasset . Men problemet er at det gjør så innmari vondt å .

Det gjør så vondt når jeg ammer den to uker gamle jenta mi. Jeg var sår i starten, og startet med skjold fordi en veninne tipset meg om det, . Men det kan vel også hende at det ikke blir så vondt denne gangen? Brystene har jo allerede vært igjennom en periode med amming, så di . Det var iallefall ikke blitt mindre vondt, heller enda verre.

Jeg slet mye i starten, men det gikk seg til etterhvert 🙂 ammer såvidt det er litt nå, . Har etterhvert skjønt at det er vanlig at ammingen gjør vondt i begynnelsen, men jeg lurer veldig på hvor lenge den begynnelsen skal vare? Men jenta mi hang i puppen og jeg ble sår og fikk veldig vondt. Dermed gjør det vondt i starten hver gang jeg ammer, særlig hvis det er en stund siden siste amming. Håndmelking: få hjelp av utdrivningsrefleksen 14.

Hva tror du er grunnen til at mange gir opp amming? Akkurat som det gjør vondt i fingertuppene i starten når man spiller gitar. Jeg var fast bestemt på å amme, hadde aldri sett for meg noe annet.

Hadde ikke vondt, men for mye melk og druknet nesten barnet ved hvert måltid. Vi er alle mødre som har ammet barna våre – på godt og vondt! Kan du ikke amme i starten, håndmelk deg eller pump ofte. Du har sikkert hørt det allerede i starten av ammingen – vær forberedt.

Dersom mor har sopp på brystene som gjør vondt, må man behandle. Forebygg dette ved å amme på starten av måltidet, men kun til man ikke. Andre smører på noe som smaker vondt eller uvant, som sennep, .