Close

Vondt bak høyre øye

I ca et par mnd har jeg har ubehag rundt og bak høyre øye. Ser ellers godt, var hos optiker for år siden pga hodevondt, men hadde . Plutselig smerte i øyet eller i regionen rundt øyet kan skyldes forskjellige sykdommer.

Oftest er smertene lokalisert bak det ene øyet. Mens den høyre lungen har tre lapper, har den venstr. Den ytteste hinnen, konjunktiva, som kler utsiden av øyeeplet og innsiden av øyelokkene . Det innebærer vanligvis en høy spenning i øyet muskler, muskel spenning hodepine, migrene, . Da jeg ble syk hadde jeg en intens smerte bak høyre øye,det var konstant. Smerten bak øyet varte i flere måneder,for så å bli borte.

I over en uke nå så har jeg med jevne mellomrom fått ganske store smerter bak høyre øye. Det gjør vondt å flytte øyet slik at jeg ser . Jeg har vært plaget av vondt bak øynene – gjerne ett av gangen. Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne.

Vondt i tinningen og tinningsmerter på siden av hodet kan være både smertefullt og. Jeg fikk kjempe vondt i høyre del av øret, halsen, hodet og en jeksel pga . Det kjennes som et trykk, som er sentralisert på venstre side, like over tinningen, samt smerter bak øyet. Man kan få synsforstyrrelser og iblandt også smerter bak øyet. En del opplever også at det gjør vondt dersom man tar på øyet. Jon, år, var år gammel da han en natt våknet med en smerte i høyre side av pannen og. Det ble påvist en homonym hemianopsi til høyre.

Han lå i sengen og hvilte da han fikk brått innsettende smerte bak venstre øye. Blodtrykk, puls, temperatur; Lytt etter bilyd over blodkar (hals, øye, hode). For dager siden hadde jeg så vondt at jeg følte meg kvalm,.

Serier av hodepineanfall hvor smerten er intens (!) og sitter bak øyet. Får du vondt i øyet, bør du alltid gå til lege. Ligger det noe alvorlig bak blødningen kan det bli nødvendig å gå inn i øyet og fjerne blodet.