Close

Sår etter samleie behandling

Etter en stund begynner jeg å kjenne at jeg bare blir mer og mer sår. Det andre er at etter hver gang vi har hatt sex, så blir jeg så utrolig sår og øm i skjedeåpninga. Dette er et stort problem for meg, for om vi da skal ha sex igjen .

Tilstanden behandles med medisiner, men kan også gå over uten behandling. Blemmene vil etter hvert sprekke og blir til små sår som gror i løpet. Kløe og ubehag i underlivet eller blødninger i forbindelse med samleie kan . Så når jeg har sex blir jeg veldig fort sår, og jeg vil helst ikke ha sex eller bli. Noe jeg kan smøre på etter samleie som demper sårhet? Men har ikke hudlegen din snakket litt om hva du kan behandle denne sårheten med?

I det siste har jeg blitt sår i de ytre kjønnsorganer ved samleie. Beste behandling for dette er lokal østrogenbehandling i skjeden. Små sår og rifter ved skjedeinngangen kan gi smerter ved samleie. Det går an å behandle det ved å svi på det lettblødende området, under . Hver gang etter jeg har hatt sex har jeg sår i underlivet (kutt, og runde åpne sår). Soppinfeksjon kan behandles med reseptfrie legemidler som selges på . Menn har sjelden smerter ved samleie med mindre de har en trang forhud eller. En undersøkelse hos legen avklarer hvilken behandling som er best.

Vestibulitt er en ny sykdom som gjør at unge kvinner ikke klarer å ha sex. En sviende eller smertefull følelse under eller etter samleie kan ha flere årsaker. Man kan da få irriterte slimhinner, med sår og sprekker som resultat. Ved behandling av vestibulitis, vaginisme og andre samleiesmerter er .