Close

Smerter i kne i nedoverbakke

Vondt i kneet kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. SpHvorfor får man vondt i kne ved løping i nedoverbakke? Treningsforum › Trening › Skader og SmerterBufretLignende25.

I det siste har jeg fått en slags smerte når jeg går i nedoverbakker og ned trapper. Smerter foran i kneet, spesielt ved løping og ved gange i nedoverbakke eller ned trapper. Når du skal rette ut kneet etter at du har sittet lenge, . Smertene øker ved gange i nedoverbakke, ned trapper, stivhetsfølelse eller smerter . Jeg liker godt å gå tur i skog og mark, men får ofte veldig vondt i ett eller begge kne når jeg går for mye i nedoverbakke. Mine knær er ikke så veldig glad for nedoverbakker og det passer jo ikke helt for. Smerten forsvant relativt fort etter at stavene ble tatt i bruk. Smerter fortil i kneet, spesielt ved løping og ved gange i nedoverbakke eller ned trapper.

Når kneet skal rettes ut etter at pasienten har sittet lenge, oppstår ofte . Noen vanlige årsaker til smerter på utsiden av kneet. Løperkne, skade på lateral menisk og leddbånd. I det siste har jeg imidlertid hatt mye vondt i kneet.

Smertene kjennes ytterst på nedsiden av kneet og er spesielt vondt i nedoverbakker.

Typisk for denne tilstanden er smerter ved gange i nedoverbakke og trapper, og huksittende og vedvarende sitting med bøyde knær. Smerter i knærne utgjør en stor andel av muskel- og skjelettplager. Ved denne tilstanden provoseres smertene særlig av løping i nedoverbakke og ved trappegang, spesielt nedover. Etter et par uker med jogging har jeg nå begynt å få sterk smerte i et kne når jeg løper i nedoverbakker.

Vondt i kneet – Trening og fysioterapi – Doktoronline – Forumforum. Der vi gikk var det veldig bratt, og jeg merket det i bena og knærne da vi. Hvis jeg unngår nedoverbakker og trapper, kan jeg gå hele dagen . I vinter var jeg ute og gikk en rimelig lang tur, ca mil. Dagen etter merket jeg at jeg hadde veldig vondt i begge knærne, og hadde problemer . Får du akutt smerte på utsiden av kneet og mistenker at du har fått et løperkne, bør du ta hvile fra aktiviteten som forårsaket smertene. Ofte kjennes en stikkende smerte på yttersiden av kneet.

Smertene kan dra seg oppover låret og enkelte får smerter også nedenfor kneet. Knelidelser oppstår innenfor både innenfor idretten og i andre.