Close

Kul på halsen kreft

Kreft i hode- og halsregionen kan også vise seg som en kul på halsen. Det er for øvrig sjelden at hode– og halskreft sprer . Denne gangen startet det for et par uker siden, da kjente jeg en liten kul på halsen (litt mindre enn en ert kanskje).

En kul i halsen kalles også en halsmasse. Halskuler eller -masser kan være store og synlige, eller svært små. De fleste halskuler er godartede (kreftfrie). Vær særlig oppmerksom på lymfeknuter på halsen, i armhulene og i .

Der fikk jeg igjen bekreftet mistanken de hadde om ondartet kreft, og . Min kamp mot kreften startet på slutten av 90-tallet. Han ville ta flere prøver, deriblant en biopsi jeg hadde fra en kul på halsen. Jeg ble syk med noe hals greier den sommeren jeg fylte 20. Folk: Hvis du oppdager en kul, tenk på at det kan være kreft. Svulster på halsen representerer en relativ hyppig problemstilling i klinisk hverdag. Det hele begynte nok for lenge siden… Men i slutten av mars merket jeg en stor kul på halsen, ca cm lang… Og livredd legen som jeg er, så lot jeg være å gå!

Jeg merket plutselig her ikveld at jeg har en liten kul på halsen. Det første jeg tenkte var selvsagt kreft.

Tviler på at man får kreftsvulster rett under øret. Den kjennes hard ut og kanskje cm stor. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene.

Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er . Min historie er på ingen måte unik – kreftdiagnoser stilles hver dag. Jeg har fått en kul på høyre side av halsen. Har en onkel som døde av kreft når eg var liten, og han hadde nettopp en sånn kul i halsen, . Vår lille gutt på fem år hadde fått kreft.

Lise (38) og Tommy (42) hadde lagt merke til at minstemann i familien hadde en kul på halsen. Begynte å kjenne meg på halsen, oppdaget en kul frempå halsen. Jeg tenker jo også at OM det er kreft, så er det rart at klumpfølelsen i . Nå til neste uke er det pga en kul på halsen at jeg skal på ultralyd. Er så sinnsykt redd for kreft at jeg aner ikke hva jeg skal gjøre!

Hode- og hals-kreft (HHK) er en gruppe krefttyper som kan oppstå i øvre luftveier,.