Close

Feber svette om natten

Når man har feber er det viktig å lytte til kroppen og hvile, ikke stresse seg opp og presse seg. Det kan forklare hvorfor vi både fryser og svetter når vi har feber. Hadde ikke feber da jeg våknet, men allmentilstanden er nedsatt.

Hva kan jeg gjøre for å ikke svette alt vått i natt? Men når natten kommer hender det altså at det blir litt mye av det gode. Ellers er det vanlig at infeksjonssykdommer med feber gir økt svette, . Det er ikke uvanlig å svette mye når feberen går ned og er i ferd med å.

SIDE2): De fleste av oss har opplevd å våkne midt på natten av en klam dyne, og svette hår som klamrer seg til nakken. Alle legene har spurt om jeg har hatt feber, men det har jeg ikke, men så slo det. I natt våknet jeg av at jeg hadde vondt og jeg frøs skikkelig.

For min del er jeg langt bedre nå, men svetta såpass i natt at jeg vurderte å stå. Svette er for meg et tegn på at feberen går ne enten grunnet . Feber er en intelligent helingsrespons fra kroppens immunforsvar. For å fremme svetting hos eldre barn kan du ta varm vann med ingefær eller lindeblomstte. Jeg har jo alltid kald-svettet litt under feber, mens nå har jeg bare vært varm og varm og.

Blir i alle fall ikke iskald av å svette om natten da.

Kaldsvetting, kvalme, svimmelhet – Hjelp! Jeg har begynnt å svette noe sinnsykt om natten,men ikke hver natt. Jo,noen ganger når jeg har hatt høy feber,men har ikke hatt feber nå . Nattesvette handler om overdreven svetting når du sover. Et annet triks for kald drikke gjennom natten er å fryse ned en . Det verker i kroppen, feberen herjer, du hoster, nyser og har sår. Det stemmer ikke at man bør kle på seg masse om man er svett og har feber.

Når vi får feber, er det hjernen som gir beskjed om å heve temperaturen i kroppen. Så lenge feberen holder seg konstant, vil vi verken fryse eller svette. Barn med høy feber bør vekkes en gang midt på natten for å sjekke at alt. Ved høy feber svetter man mer, slik at man må få tilført mer væske. Trenger du kjerringrå tips og hjelp om feber, forkjølelse, svette om natta, halsbetennelse, vondt i halsen eller tannkløe, så finner du det her.

Svetting er en naturlig prosess og er en mekanisme som kroppen bruker til å opprettholde mest mulig stabil temperatur. Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. I det siste halv året så har jeg ikke fått sovet ordentlig pga svette og feber om natta, når jeg våkner så er jeg utrolig kvalm, og ofte kommer det ut.

FYSISK SVETTE: Slapp av og kjøl ned kroppen før du vasker deg etter. Vedvarende svetting om natten bør medføre at man tar kontakt med lege. Barn våkner opp midt på natten gjennomvåt av svette kan være en årsak til.

I mange av disse tilfeller vil de nattesvette skje uten feber er til stede hos barnet.