Close

Brun prikk på tann

Norsk Tannpleierforening Blir tennene helt rene når du pusser? For å få renset opp her må du bruke tanntrå tannstikker eller mellomrombørster. Deretter vil nedbrytningen av tannen gå hurtig, da bakterier og plakk kan trenge inn i pulpa. Synlige brune, svarte eller grå flekker på tennene.

Jeg har i det siste lagt merke til at jeg har en del små, brune prikker på tann to og tre fra midten (ytre fortann + hjørnetann) på . Det vanligste er å få tannstein på innsiden av fortennene i underkjeven, og på utsiden av. Jeg har noe brunt beleg mellom forttenne opp og nede på forsiden. Jeg har også fått brune flekker på de fremse tennene i underkjeven.

Disse er midt på tennen og jeg bruker Tannkrem for hvitere tenner uten at . Jeg så en brun flekk på ei tann langs ei fylling og var brennsikker på at jeg. Jeg har også en prikk på ene tanna mi som jeg trodde var et hull, . Tennene kan bli misfarget av ytre påvirkninger, men også av andre årsaker. Ofte disse hvite flekker, svarte eller brune flekker. En misfarget tann kan bli lys igjen ved hjelp av bleking.

Ofte er dentinet under emaljen kraftig misfarget og skifter til brun-svart. Har du tannstein eller brune flekker er svaret nei. Dette kan ikke bare gi tannstein og hull, men også dårlig ånde. RØDE FØFLEKK LIGNENDE PRIKKER: De røde prikkene som oppstår på huden kan være kirsebærflekker, . Brun flekk på tanna – posted in Helse: Jeg var hos tannlegen sist onsdag og der boret jeg et hull. I dag så jeg at på samme side på den ytterste . Hvite flekker på emaljen kan man få som barn hvis man får i seg for mye fluor, men de kan også gjøre tennene gule eller brune og vises som flekker eller streker. Karies kan utvikles på tyggeflatene, langs tannkjøttet, på tannflater som ligger mot hverandre, og på rotoverflaten dersom den er blottet.

Dentinet og pulpa er den levende delen av tannen og er i endring hele. Hvis likevel tennene bryter frem med brune flekker eller lignende i emaljen,. Tannbørsting fjerner tannbelegget (plakket) og forebygger dermed hull i tennene.

Min lille gutt på snart mnd har fått tenner; fire oppe og to nede. De tennene oppe er så misfarget, med en stor mørk flekk på hver tann. Når en tannlege legger fylling kan luftbobler bli fanget i den myke fyllingen.

Hana Gilani Tannpleier Torunn Linda Bernes Tannhelseassistent Ina Sofie Brun Tannlegeassistent.