Close

Hoste farlig for gravide

Har slitt med forkjølese og hoste i en uke nå. Det toppet seg i natt da jeg fikk en kraftig hoste, hostet opp slim og slikt. Jeg har aldri opplevet at hoste har vært farlig for fosteret uansatt når i svangerskapet. Vært hos legen hun anbefalte hostesaft men apoteket anbefalte ikke.

Så nå sitter jeg uten hostesaft og hoster i hjel. Jeg spurte fastlegen min, om det var farlig at jeg hadde spist salami. Jeg hostet en del men følte ikke jeg hadde feber.

Jeg har blitt litt forkjølet nå og sliter med tørrhoste. Noen ganger hoster jeg så stygt at magen knyter seg. Jeg er gravid i uke og har hatt kraftig hoste i over uke. Hoste er ikke skadelig for fosteret, men slitsomt for deg vil jeg tro.

Du kan godt drikke litt hostesaft om du vil, hør på apoteket hvilken som er ok når du er gravid. Ny forskning viser at leger som behandler gravide, får ulike råd om hvilke. Samtidig kan det være farlig for både foster og kvinne å forbli.

I Norge anbefales ikke den reseptfrie hostemedisinen Noskapin til gravide, men i . Hoster så mye at jeg har kasta opp i dag.