Close

Arr som klør

Arret får store, faste, glatte, harde ”utvekster” som heter ”keloider”. Mange personer med keloider har plager i form av smerte og kløe i arret. Noen danner mindre pene arr enn andre og dette er ofte genetisk betinget.

De klør ofte og kan være ganske skjemmende. Arret etter jeg fjernet blindtarmen for år siden kan klø med hvert,. Tror det er ganske vanlig at arr klør, men dersom du er veldig urolig kan . Arr etter keisersnitt som plutselig klør intenst 5mnder etter ks.

Noen spørsmål jeg som jeg håper dere vil svare. Arr som klør – Allmennmedisin – Doktoronline – Forumforum. Jeg har et arr i hodet ca cm ovenfor roten av øret. Det er fra et sår jeg fikk for år siden . Finner ikke noe svar på dette når jegr, så prøver KG før jeg sjekker med legen.

Et arr består av bindevev, dette gjør at huden i et arr er svakere og mindre elastisk enn normal hud. Et arr vil i starten være rødt, litt hardt og det hever seg ofte . De pleier å være større en det opprinnelige sårområdet. Hypertrofiske arr blir ofte til en rød klump som er hevet over .

Enda så klør de veldig – men det er vel normalt, de gror jo. UNNGÅ ARR: For å unngå stygge arrdannelser er det viktig at du behandler såret riktig i tiden etter at du har skadet deg. Det danner seg en hard skorpe som klør, dette gjør det værre når jeg drar den av.