Close

Tørr i munnen gravid

Etter jeg ble gravid er jeg blitt så tørr i munnen, og kjempe tørst hele tida! Når jeg sovner kan jeg våkne etter en time av at. Jeg ble faktisk spurt om jeg er gravid i dag av et helsepersonell som mente hun kunne se det på meg i ansiktet.

Blir så tett i nesen,og tørr i munnen om natte. Jeg mistenker at jeg kan være gravii så fall ukepå vei. I går og i dag har jeg vært tørr i munnen, noe jeg aldri er.

Hormonbalansen i kroppen forandres og munnen er spesielt utsatt.

Jeg har siden lørdag vært veldig tørr i munnen og vært tørst kontinuerlig. Når du er gravid kan blodvolumet øke med opptil og det blir lettere å bli dehydrert. Drikk når du er tørst og husk at tørre lepper og munn . Jeg er så utrolig tørst hver eneste natt. Jeg våkner til stadighet opp om natten, og er helt vanvittig tørr i munnen.

I flerre uker, vokner jeg på natten å er KNUSK tørr i munnen. Det er mange forandringer som skjer i den gravide kvinnens kropp. Andre får tørr hud… Noen får økt hårvekst.

Det er naturlig, og helt ufarlig, å bli forbigående tørr i munnen fra tid til annen, for eksempel hvis man har feber, er tørst eller er i en stresset situasjon.

Rare og pinlige bivirkninger ved graviditet som legen glemmer å nevne. Din tette nese tvinger deg til å puste gjennom munnen og snorke. Du kan også få en sur smak i munnen, og noen får dårlig ånde eller tørrhoste.

Ikke fordi jeg da ikke ville turt å gå gravid – jeg har turt hele fire ganger. Du leter febrilsk etter å putte noe i munnen som fjerner dette. Rundt halvparten av alle gravide plages av kvalme, særlig om morgenen. Dehydrering viser seg ved at du blir tørr i munnen, tisser mindre og kjenner deg trøtt . Jeg har i det siste vært plaget med at jeg er utrolig tørr i munnen.

Uansett hvor mye jeg drikker, så blir jeg tørr igjen med en gang. Hvis man blir svimmel, har liten og konsentrert urinmengde, blir tørr i munnen og får sprukne lepper, skal mankontakte lege. Gravid i uke… og ser så sinnsykt tørst HELE tiden. Må opp å tisse ganger om natta, og da er munnen helt tørr så M skrevet i AnonymforuSå lukter jeg en .