Close

Svart avføring jerntabletter

Noen leger anbefaler å ta jerntabletter sammen med appelsinjuice eller vitamin C-tilskudd. Vitamin C hjelper kroppen med å omdanne . Etter å ha gått på jerntablettene siden lørdag merket jeg i går at jeg hadde jeg hadde svart avføring.

Kan det ha noe med jerntablettene å gjøre? Det er jernet i tablettene som farger avføringen svart. Når en tar jerntabletter (desse innholder jern) blir tatt opp i blodet, blir avføringen mørk.

Så fikk jeg jerntabletter som jeg gikk på i rundt mnd.

Jeg har hørt at systemet med reseptfrie jerntabletter gjør tar flere liv enn det redder. Ble skikkelig redd i går da jeg oppdaget at avføringen var helt svart. Her også, da jeg tok jerntabletter før, så hadde jeg svart avføring.

Forum › Fellesforum › AnonymforumBufretLignende1. Jeg begynte på jerntabletter på mandag, og synes jeg har fått mørkere og. Ja det er vanlig å få mørk avføring av jerntabletter, kan se svart ut. Er det svart, tjæreaktig avføring skal man undersøke den øvre delen av.

Spiser du jerntabletter eller mat med høyt jerninnhol kan dette farge avføringen svart. Det er viktig at disse personene ikke tar jerntabletter.