Close

Gravid smerter øverst i magen og ryggen

Ferritin er en blodprøve som forteller om jernnivået i kroppen. Men når bør ferritin måles, og hvilke nivåer regnes som normale? Verdier over gir mistanke om hemokromatose.

Etterhvert som tilstanden utvikler seg, vil man også få økning i serum-ferritin (s-ferritin). Høy ferritinverdi finnes hos pasienter med hemokromatose, men også. Transferrin metningen min var noe forhøyet () og ferritin nådde til . Hvis jernlageret blir for høyt, kan det gå ut over funksjonen til disse organene,.

Indikasjoner på hemokromatose kan leses indirekte på ferritin-nivået i blodet. Det er viktig å kjenne til at betennelsessykdommer, infeksjon og alkoholforbruk kan gi forbigående høy ferritin-verdi som kan feilaktig bli tolket . Vet at Ferritin har med jern i blodet og gjøre, og at den kan bli. Hei, Jeg er ei jente på år som sliter med for høyt ferritin nivå. Det ble oppdaget i november i fjor da jeg gikk til legen pga jeg var ofte trøtt og . Ferritin er nedsatt når jerndepotene er tømt. En ferritinverdi under referanseområdet betyr alltid jernmangel.

Normalt eller høyt ferritin utelukker imidlertid ikke . Ondartede sykdommer slik som leukemi og lymfom kan være assosiert med høye nivåer av denne bærerprotein.

I dette tilfellet er nivået av ferritin er høye fordi . Jernlager (ferritin) var på som visst nok var lavt men normalt for gravide mot slutten. Men de siste par dagene har jeg hatt så vondt også øverst i magen. Blir du gravid som 40-åring, er du heldig.

Noen som har ryggvont øverst i ryggen, mellom skulderbladene. Helse › Doktoronline › Helseleksikonet › Symptom › MagesmerterBufretLignende9. Men ved kraftige og nyoppståtte smerter, bør man raskt oppsøke lege. I noen tilfeller stråler magesmertene for eksempel til rygg og skuldre. Er det flere enn meg som sliter med kraftige smerter øverst i magen?

Har ofte så vondt at jeg kaster opp og ryggen blir kjempe vond! Mange gravide rammes av kvalme, kløe, bekkenløsning, urinveissymptomer og andre mindre plager. Noen får også smerter midt i eller øverst oppe i magen. Noen får i tillegg vondt i ryggen, like ved nyrene. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på.

Jeg hadde smerter på samme sted med stråling bakover mot ryggen, . Det virker som om dette har kommet samtidig med at jeg har fått veldig vondt i ryggen. Jeg er gravid i uke (33+1) og har nå hatt konstante kynnere i nesten en time. Skikkelig intense smerter øverst i magen og i ryggen! Min mamma hadde ogs samme problem når hun gikk gravid med meg!

Jeg er gravid i uke og har flere ganger de siste ca. Samtidig med disse smertene får jeg også smerter nederst i ryggen og i skuldre. Er hyppigere blant overvektige, under graviditet, blant personer med prostatabesvær.