Close

Vondt i foten når jeg går

Sjekk føttene for å se hvilke helseproblemer du kan ha. Små brister i føttene kan gjøre vondt når du går. Det er mest vondt i senen som går under fotbuen langs foten på innsiden. Innimellom, når jeg går, får jeg en intens skjærende smerte i denne . Det å ha vondt i foten og nærliggende strukturer kan være særdeles plagsomt.

Jeg blir mer og mer plaget av smerter under føttene. Det gjør ikke så veldig vondt når jeg går, men når jeg kommer hjem og har satt meg ne .

Men siden morgenen etter har jeg hatt veldig vondt i venstre fot, utsiden. Jeg legger nesten all vekt på utsiden av foten når jeg går og jogger . Hælsmerter er en svært utbredt årsak til smerter i foten. Når vi går eller løper er det hælen som tar imot mesteparten av belastningen og hælen fungerer i så . Plantarfasciitt er en tilstand som kjennetegnes av smerter under foten og inflammasjon (betennelse) i et tykt bånd av bindevev som kalles plantarfascien. Tilstanden gir smerter når du tråkker ned på hælen. Selv om tilstanden oftest går over av seg selv, så tar det for de fleste 1-år. Hun har ikke smerter når hun ikke står eller går.

Kvinnen beskriver smertene som en ”senestrekk” under.

Fascien sørger for optimal fot-biomekanikk i forbindelse med avviklingen av steget – hællanding, flat fot. Det er en ufarlig tilstand som krever lite behandling, og som går over av seg selv.