Close

Tett hals pusteproblemer

Jeg får ofte en følelse av at jeg blir tett i halsen. Problemene med halsen er i hovedsak tilstede hele tiden, men blir ofte verre når jeg. Lignende pusteproblemer kan jeg minnes å ha hatt 2-episoder tidligere i en.

Er også alltid tett i nesen og har generelt veldig mye slim. Pusteproblemene merker jeg når jeg ligger eller sitter rolig uten å anstrenge meg. Det føles litt ut som om halsen er blitt litt for tett på en måte.

Siste uke har jeg opplevd at halsen liksom snører seg.

Halsen har føltes hoven og tett, og det kjennes ut som noen trykker på den, både . Men pusteproblemer er ikke nødvendigvis ensbetydende med alvorlig sykdom. De kan også skyldes andre, mer uskyldige tilstander, sier overlege Arve . Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter. Halsinfeksjon er én av de alminnelige luftveisinfeksjonene som alle kan irritere halsen. Jeg har de siste dagene vært ufattelig tett i pusten, helt tungpustet.

Det presser i halsen når det er ekstra tungt å puste, og jeg føler meg helt . Har i lengre tid vært plaget av prikkinger i hu hudutslett i form av kloremerker,mer eller mindre kronisk tett nese og slim i hals som er vanskelig . Stress kan også være en utløsende faktor for pusteproblemer.

Tenk på høysnue, en tett nese og sår hals vanskelig å puste. Tett og rennende nese er et vanlig sykdomstegn ved forkjølelse. Sår og vond hals kan være svært smertefullt og er ofte et av de første tegnene på forkjølelse, .