Close

Ryggsmerter etter søvn

Våkner du med smerter i ryggen etter en lang natts søvn, er det lett å tenke at man har sovet i en ubehagelig stilling. Du ligger mange timer hver natt og sover du på magen, vil du etter hvert. Det beste for rygg og nakke, er å sove på ryggen, ifølge Føien.

Eg får vondt i musklane i ryggen av å sove. Jeg fikk selv diagnosen etter mange år med vondt i ryggen, spesielt om natta. Etter noen minutter klarer jeg å støtte meg med hendene og klatre opp til.

Etter en uke var jeg i fin form igjen, og kurert.

Skal du sove godt med vond rygg, bør du helt klart ligge på en stiv madrass. Når jeg legger meg føles det normalt, men som regel etter ca 3-timer . Det merkelige er at smertene forsvinner utover formiddagen, men de er tilbake neste morgen etter en natts søvn. Kroppen trenger å bevege seg etter lang tids hvile. Etter en stund har man fått myket opp og kroppen fungerer som normalt igjen,.

Det betyr igjen at det å sove godt er viktig for å holde kroppens . Forstrekning av ryggmusklene, for eksempel etter tunge løft. Det kan være vanskelig å kle på seg, bevege seg eller sove.