Close

Hund hoven etter flåttbitt

Vi jobber for å spre oppdatert fagkunnskap om hunder, hunderaser og hundetrening og stimulere til et aktivt hundehold. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Ja, som jeg skrev har jeg vanligvis sett en hvit kul etter flåttbitt.

Jeg klemte litt forsiktig rundt og kjente at det også er hovent inni. Jeg har behandla hund etter flåttbitt på mistanke jeg, borrelia er noe jeg har . Flått (skaubjørn), er et blodsugende edderkoppdyr som kan bite seg fast på mennesker og dyr. Hver kveld bør du: Gå over pelsen hos hunden din.

Hvis litt av munnen til flåtten sitter igjen etter at den er fjernet, er dette ikke farlig. Ved feber, hovne lymfekjertler eller generelt sykdomsbilde. Det finnes også andre typer flått som fuglefjellflått (Ixodes uriae). Betyr rød hevelse etter flåttbitt at hunden har fått borreliose? Fant en flått på halsen til Kiwi ikveld (første noensinne).

Uten at jeg skal stresse deg, jeg aner ikke om det er sånn på hunder. Den er på utkikk etter tynne hud områder på kroppen som den kan bite seg fast i. Her vil de danne seg en rød ring rundt og bli hovent og ømt.

Hadde akkurat mitt første møte med en flått på hunden min, to stk faktisk! Etter at jeg flyttet til Oslo har jeg faktisk ikke hatt en eneste en, men der jeg kommer fra, er det. Om du får flåttbitt, og bittstedet blir rødt og hovent, trav avgårde til legen.