Close

Føling om natten

Vårt intervju med Stine Andersen, som ble reddet av DiabetesGuard en tidlig høstmorgen da en føling kom snikende på i løpet av natten, . Av Ane Wilhelmsen-Langelan privatpraktiserende psykolog og PhD. Jobber ved institutt for psykologisk rådgivning og Bergen .

Hos personer med godt regulert diabetes type er lette hypoglykemier svært vanlig. Ved mistanke om hypoglykemi er det viktig å måle . Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på på 3. Symptomer på grunn av lavt blodsukkeret kalles føling.

Det er vekkeklokke som varsler hvis du har fått føling om natten og ikke er i stand til å skru av alarmen når den ringer. Den andre funksjonen er aktivitetsalarm, . Når jeg får føling på natten er det kun meg og følingen. Kun i de periodene jeg nattammet har jeg av og til trengt hjelp av pappaen til barna. Måle blodsukkeret klokken 03om natten; måle blodsukkeret kl. Føling behandles med å drikke (eller spise) ca.

Dersom blodsukkeret er høyt gjennom hele natten, har du sannsynligvis satt for lite insulin. En slik utskillelse skjer sent på natten eller tidlig om morgenen. I natt våknet jeg med dundrende hodepine og utrolig varm, noe som ofte er kroppens måte og si ifra til meg om at jeg har en føling. Tror det er føling iallefall, jeg blir svimmel og kaldsvetter og skjelver.

Dessuten lurer jeg på hva som skjer hvis jeg får føling om natta, kommer . Kan mennesker som ikke har diabetes få føling? Jeg har ikke diabetes men i natt fikk jeg ikke sove fordi jeg var så sulten og når jeg sto opp og . Er det mange her som går i føling om natten. Når de fant meg, klarte de ikke vekke meg.

Det var skremmende for både meg og dem, sier Storhaug. Vi vet at ⅔ med insulinkrevende diabetes bevist underdoserer sin insulin for å unngå føling om natten. Noen gjør dette ved å underdosere hurtigvirkende til . Vekkerklokken varsler dine pårørende dersom du får føling om natten.

Man stiller den inn som en vanlig vekkerklokke og dersom man i løpet av . Du bør absolutt prøve å redusere kveldsdosen med insulin for å unngå føling om natten. Forslagsvis kan du redusere dosen med 20- etter . Når man hører Mamma,kan du hjælp mæ kl 01. Marius står i gangen og er blek og helt .